Studium VF - Good Governance

Studium VF - Good Governance

Verkadefabriek

Studium VF - Good Governance

Studium VF - Good Governance

Verkadefabriek

Studium VF presenteert: de Governance Dialogen. Een verdiepingsprogramma voor o.a. kunstprofessionals, met deze editie aandacht voor good governance in de cultuursector.

Hoewel de afgelopen jaren de Governance Code Cultuur volledig is ingeburgerd in de wereld van kunst en cultuur, wordt het aantal kwesties waarin directeuren, bestuurders en toezichthouders verstrikt raken, niet kleiner. Dat kun je slecht nieuws noemen. Het is ook positiever op te vatten: governance staat in de schijnwerpers en dus is er meer aandacht voor wat daar niet goed gaat. Maar die aandacht voor governance vertaalt zich nog niet in open gesprekken erover in de cultuursector.

Dat merkte ook Verkadefabriek-directeur Jeffrey Meulman, na twee blogposts over toezicht dit voorjaar. Daarin deed hij het voorstel voor Governance Dialogen. Uit de reacties bleek dat de noodzaak voor een open, lerend gesprek over besturen en toezicht houden in de cultuur, breed wordt gevoeld. 

Vandaar dat we je uitnodigen voor de eerste Governance Dialoog. Deze wordt georganiseerd door Studium VF en vindt plaats op 4 november 2024, van 15.00 tot 17.00 uur (met nazit). Voor directeuren, bestuurders én toezichthouders uit de gehele sector. Wij zorgen voor een brave space waarin een onderzoekend gesprek kan plaatsvinden. En voel je vrij om vooraf al wat input mee te geven via studium@verkadefabriek.nl

Het gesprek wordt geleid door Patrick Van Der Hijden. De entree bedraagt 5 euro, inclusief consumptie.

Studium VF is het nieuwe verdiepingsprogramma voor kunstprofessionals en andere geïnteresseerden, dat steeds een ander actueel thema behandelt.

 

Datum ma 04-11
Tijd 15:00 tot 17:00
Prijs € 5,00 Normaal
Zaal Clubzaal
Bestel tickets

Kies een taal