MATZER

MATZER

Landmijn

Iemand zijn. Dat is zo complex.
Huisgezelschap Met livemuziek

In deze intrigerende monoloog laat Gürkan ons even pauze nemen en van een afstandje toekijken op wie we zijn en wat we doen. Wat hij doet. Even samen ademen. Om daarna weer op start te duwen en door te gaan. 

“Misschien kunnen we het beter gewoon daarover hebben. Het is voor iedereen even ingewikkeld toch? Omdat je alleen jezelf kunt zij n, omdat de ander de ander is.”- Fragment uit de tekst 

Het concept voor deze voorstelling is geïnitieerd door acteur Gürkan Küçüksentürk, die met deze productie een onderzoek wil doen naar verborgen en onbedoelde discriminatie. Zijn motivatie is persoonlijk, maar komt vooral voort vanuit een grote maatschappelijke betrokkenheid en een gezonde nieuwsgierigheid naar menselijk gedrag. Hoe doe je het goed? Is dat überhaupt mogelijk? Of is het goed willen doen eigenlijk ook al fout? 

Peter de Graef schreef de tekst voor deze voorstelling en stelde zichzelf de vraag hoe we het kunnen hebben over onze samenleving zonder onszelf te verliezen in theorieën en visies en zonder met de vinger te wijzen. Of, als we wel wijzen (omdat we dat gewoon altijd doen) dat dan te kaderen. “Daarvoor hebben we theater nodig. Omdat theater omstandigheden invoelbaar maakt. Ervaarbaar. Je gaat begrijpen met je hart. En zonder te weten waarom. Op die manier gaan we de knoop die in onze samenleving lijkt te zitten weliswaar niet ontwarren, maar we proberen hem losser te maken.” 


De voorstellingen van do 13 en vr 14 mrt zijn try-outs, za 15 mrt is de première. 

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Dat dit de eerste eigen voorstelling van Gurkan is, maakt dat we deze graag opnemen in de Young Blood serie.

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 40 en door het jaar heen komen er vaak nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum do 13-03
Tijd 20:15
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 12-3-2025 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets
Datum vr 14-03
Tijd 20:15
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 13-3-2025 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets
Datum za 15-03
Tijd 20:15
Prijs € 19,00 Normaal
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 14-3-2025 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Credits

Tekst

Peter de Graef 

Regie

Madeleine Matzer 

Spel

Gürkan Küçüksentürk 

Muziek en compositie

Helge Slikker 

Ook interessant voor jou