Crash Ensemble - Ann Cleare

Crash Ensemble - Ann Cleare

November Music

Ontdek Ierland zoals je het nog nooit gezien en gehoord hebt. Al eeuwenlang is Ierland rijk aan mythes, natuurschoon en historie. Met haar multidisciplinaire project Terrarium brengt de Ierse componiste Ann Cleare een ode aan het kleurrijke, cultuurhistorische landschap van haar thuisland. In opdracht van onder anderen November Music schreef Cleare een allesomvattend, avondvullend muziektheaterwerk voor het Ierse Crash ensemble.

Tijdens Terrarium wordt het publiek ondergedompeld in een audiovisuele totaalervaring en reizen de bezoekers mee naar het poëtische Ierse platteland en verborgen, oeroude prehistorische plekken, zoals een verdwenen mesolithisch meer. Musici nemen het publiek mee op sleeptouw. Cleare werkt daarvoor samen met audiovisueel videokunstenaar/regisseur Laura Sheeran en kunstenaarscollectief Lay of the Land dat gespecialiseerd is in plaatsgebonden natuurprojecten.

Met haar aardse, fysieke klanktaal zit Cleare het Ierse mysterie dicht op de huid. Haar indrukwekkende composities werden in 2019 al bekroond met de prestigieuze Ernst von Siemensprijs. Ze werkte al samen met ensembles als Musikfabrik, het Riot Ensemble en Collegium Novum Zürich. Het is de eerste keer dat werk van deze gerenommeerde componist wordt uitgevoerd op November Music.

Crash is het belangrijkste ensemble voor eigentijdse muziek in Ierland, en weet telkens bruggen te slaan naar een breed publiek. Crash voerde eerder al werk uit van oprichter Donnacha Dennehy, Louis Andriessen, Terry Riley, Gerald Barry en David Lang. Nu voor de eerste maal te horen op November Music 2024.

In samenwerking met New Music Dublin en HCMF.

In het kader van Sounds Now. Co-funded door het Creative Europe programma van de Europese Unie.

Programma

Ann Cleare – Terrarium*

*Compositieopdracht November Music, HCMF, New Music Dublin, Crash Ensemble

Crash Ensemble
Susan Doyle - fluit
Leonie Bluett - klarinet
Roddy O’Keeffe - trombone
Barry O’Halpin - elektrische gitaar
Alex Petcu - percussie
Eliza McCarthy - piano, keyboard
Larissa O’Grady - viool
Robin Panter - altviool
Kate Ellis - cello
Malachy Robinson - contrabas

Datum wo 13-11
Tijd 19:00 tot 20:00
Prijs € 20,00 NM Normaal
€ 10,00 NM Festivalpas
€ 10,00 NM tot 30
Zaal Grote Zaal
Koop kaarten

Ook interessant voor jou

Kies een taal