Dyane Donck - Cello Octet Amsterdam

Dyane Donck - Cello Octet Amsterdam

November Music

De wereld kan soms vijandig en onheilspellend aanvoelen. Maar hoe blijf je dan dicht bij jezelf en vind je een eigen identiteit? In de impactrijke voorstelling S.A.M. (Stop Annoying Me) van componiste en theatermaker Dyane Donck kruipen we in de gedachten en gevoelens van de zestienjarige hoofdpersoon Sam. Film, theater, zang en eigentijdse cellomuziek komen samen in deze meeslepende, persoonlijke voorstelling over opgroeien en mentale gezondheid. November Music presenteert met trots de première van deze bijzondere productie.

Samen met mezzosopraan Els Mondelaers creëert Donck live een levendig portret van de opgroeiende Sam. Op groot filmscherm is hoofdpersoon Sam bovendien ook te zien, dan vertolkt door zangeres Nina Kortekaas. Het filmpersonage deelt het podium met haar volwassen zelf, live gespeeld door Mondelaers.

Deze derde productie van Donck en Mondelaers als co-creatoren is een samenwerking met het veelzijdige Cello Octet Amsterdam. Een actuele voorstelling waarin zowel jong als oud zich zullen herkennen. De jonge Sam worstelt met angsten en duistere gevoelens van eenzaamheid, onbegrip en zelfhaat. Ze zoekt toevlucht in de wereld van film en muziek, waarin haar eigen creativiteit en fantasie de ruimte krijgen. De leden van Cello Octet Amsterdam vervullen afwisselend de rol van figurant en musicus. Ze overrompelen met muziek die varieert van elektronische pop en hedendaags klassiek tot duistere, vervreemdende soundscapes. Dyane Donck heeft samen met Evelien van den Broek aan de muziek gewerkt. Het publiek kijkt en luistert mee terwijl Sam haar plek in de wereld probeert te vinden.

Dyane Donck is een graag geziene gast tijdens November Music en veel van haar werk is in première gegaan op het festival. Ze combineert haar verschillende vaardigheden en ervaringen in multidisciplinaire projecten: muziektheatervoorstellingen, installatiekunst, moderne opera's en dansprojecten waarvan de meeste zelf geïnitieerd zijn. Tijdens November Music 2024 is meer werk van Dyane Donck te horen in Theater aan de Parade (mediawand) en tijdens de massage sessies in de Verkadefabriek.

Het Cello Octet Amsterdam is al jaren een hechte vriendenclub en vervulde in 2023 een hoofdrol in het Bosch Requeim Laatste Woorden van Aart Strootman. Het octet bestaat al jaren uit Sanne Bijker, Claire Bleumer, Sanne van der Horst, Rares Mihailescu, René van Munster, Alistair Sung, Esther Torrenga en Genevieve Verhage. Ze zijn tijdens November Music 2024 ook te horen met hun nieuwste kindervoorstelling Cellobende op zondag 10 november. 

Programma

Dyane Donck & Evelien  van den Broek - S.A.M. (Stop Annoying Me)

Dyane Donck Company & Cello Octet Amsterdam

Cello Octet Amsterdam -  Sanne Bijker, Claire Bleumer, Sanne van der Horst, Rares Mihailescu, René van Munster, Alistair Sung, Esther Torrenga, Genevieve Verhage – uitvoering en arrangementen

Dyane Donck – concept, creatie en muziek
Els Mondelaers - co-creatie, zang
Evelien van den Broek - muziek
Nina Kortekaas - zang, spel (film)
Michael Jahoda - tekst, voice-over
Auke Hamers - film
Sjaron Minailo - eindregie
Marc Joosen – technische uitvoering
Sandor Caron – technische uitvoering
Tatyana van Dalsum - ontwerp
Jos Meijer – animatie

Datum vr 15-11
Tijd 21:00 tot 22:00
Prijs € 25,00 NM Normaal
€ 12,50 NM Festivalpas
€ 10,00 NM tot 30
Zaal Grote Zaal
Koop kaarten

Ook interessant voor jou

Kies een taal