Orkater

Orkater

Stepping Stones

Met livemuziek Black achievement month

Na de succesvolle voorstellingen Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve, presenteren Orkater en Bijlmer Parktheater de voorstelling Stepping Stones; het derde deel in het drieluik over de komst van Surinamers naar Nederland.

Stepping Stones verkent de huidige tijd: een periode waarin de derde generatie Surinamers in Nederland geworteld is en zich staande houdt in een wereld waar het bewustzijn over racisme en de vooroordelen op basis van kleur weliswaar groeit, maar nog steeds niet gelijkwaardig is.

Alyssia en Brian – zus en broer – hebben ieder hun eigen dromen en ambities. De weg is voor hen vrijgemaakt door de generaties voor hen. Door hun oom Orlando; rijk geworden in de modewereld als self made man en door oma Hedy, ooit zangeres van de legendarische band Stepping Stones. Alyssia en Brian zijn grootgebracht door oma Hedy. Ze bewandelen ieder hun eigen pad en grijpen de kansen die passen bij hun overtuigingen. Maar in hun zoektocht naar een succesvol leven blijkt dat zij zich niet altijd ten volle durven uit te spreken ten opzichte van hun familie en elkaar. Ze lopen rond met geheimen. Hoe overbruggen ze de stigma’s die er in de maatschappij leven, maar ook de vooroordelen die ze hebben ten aanzien van elkaar? 

Live muziek is het kloppend hart van de voorstelling én van de familie in Stepping Stones. De muziek van Hedy’s band - jazz, funk, reggae en kaseko - is daarin het fundament, dat wordt aangevuld met hiphop en fusion, die elke generatie dynamisch en divers weerspiegelt.

“buitengewoon geslaagde, biografische muziektheatervoorstelling”

NRC over Woiski vs. Woiski

“een warmbloedige ode aan liefde en hoop, tegen de klippen op”

De Volkskrant over De Gliphoeve
Datum do 24-10
Tijd 20:30
Prijs € 22,00 Normaal
€ 20,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 23-10-2024 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets
Datum vr 25-10
Tijd 20:30
Prijs € 22,00 Normaal
€ 20,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 24-10-2024 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Spel

Manoushka Zeegelaar Breeveld, Fjodor Jozefzoon, Gery Mendes, Romy Vreden

Tekst

Roziena Salihu, Maarten van Hinte en Geert Lageveen

Regie

Geert Lageveen

Compositie en muzikale begeleiding

Gery Mendes

Muziek

Sophie Anglionin, Walther Muringen e.a.

Scenografie

Ruben Wijnstok

Kostuums

Arien de Vries

Ook interessant voor jou